CONSTRUCTION MOVING INTO THE NEXT PHASE

3 January 2017

The newly-completed Bakehouse Café has been a warm, welcoming sight to Members coming through the front of the Club; so much so that it has been a favourite dining destination these past few months.

With the Bakehouse outdoor pavilion opening just in time for summer, the Bakehouse Café is truly offering a totally new dining experience at Canterbury. The pavilion is clad in rich hardwood and zinc roof caps keeping in theme with the rest of the French Nouveau era of the internal section of the café but further softened by the lush greenery surrounding it. 

Now that the Bakehouse Café has been completed, construction efforts have amped up to deliver the new underground car park and finish the works on the western side of the Club. 

Excavation of the underground car park has concluded and workers are now installing the column footings which will bear the load of subsequent levels as the build progresses upwards. As a strategy to future-proof the building, some columns will be oversized in order to take the weight of any potential development that may be built on top of it.

On the western side, previous plant rooms have been demolished and relocated to a new section of the building. Aside from that, work is currently in the process of joining the new floor slabs together with existing floors – this will extend the side of the building to the western boundary by approximately 20 metres. This extra space will allow for an exciting new bar and lounge overlooking the atrium, extra Members’ amenities and a brand new dedicated back-of-house kitchen for an even greater choice of snack and drinks in the upstairs lounge.

You can keep up-to-date with all the latest development news by following our website, Facebook and Twitter pages. Regular updates will also be available in every Journal.